vineri, 11 mai 2018

Conversatii decisive - Kerry Patterson

Uneori alegem tăcerea ca soluție la probleme de comunicare cu care ne confruntăm, când de fapt, nu ajută- este doar un mijloc de a  le evita, nu de a le rezolva. Mascarea, evitarea sau retragerea sunt forme ale tăcerii care doar restricționează fluxul semnificațiilor.

Alteori, alegem violența verbală, sub forma controlului, a etichetării sau a atacului, pentru a ne impune punctul de vedere când suntem angajați într-o conversație decisivă.

Ce este o conversație decisivă, cum reacționează creierul nostru și mai ales, cum să ne concentrăm asupra a ceea ce ne dorim cu adevărat, poți citi în cartea scrisă de Kerry Patterson - Conversatii decisive.

Pe mine m-a ajutat foarte mult îndemnul de a clarifica ce nu doresc într-o relație, să adaug semnificație la ceea ce-mi doresc să obțin și să-i cer creierului să înceapă să caute opțiuni bune care să ma conducă la dialog.

M-aș bucura să îmi spui pe tine cum te-a ajutat aceasta carte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Noutăți

21 de secrete ale antreprenorilor de succes - Brian Tracy

Succesul nu are legătură cu norocul, spune Brian Tracy în cartea  21 de secrete ale antreprenorilor de succes. Are legătură cu ce faci tu cu...