joi, 30 iulie 2020

Work Rules! - Laszlo Bock #3

Dacă și pe te tine te preocupă dezvoltarea personală și profesională, cu siguranța te-ai lovit ca și mine de aceeași lipsă a timpului.  Laszlo Bock în Work Rules! ne recomandă să investim timp doar în cursurile/activitățile care ne schimbă comportamentele care nu ne ajută pe termen lung și ne învață și cum să măsurăm rezultatele obținute. În plus, dacă exersăm în mod conștient și împărțim lecțiile în fragmente mici și ușor digerabile, putem avea mai mult succes și nu mai simțim așa tare presiunea timpului.

De când lucrăm de acasă, timpul pare că este și mai scurt. O criză, cum a fost situația creată de covid-19, este însă o oportunitate de a avea impact. Laszlo Bock ne recomandă, ca atunci când se întâmplă o situație excepțională, să lăsăm orice altceva și să ne ocupăm de criză. 

Fiind confruntați cu situații noi, nu putem controla totul și uneori rezultatele obținute nu sunt cele dorite. Dacă ți se întâmplă și ție să greșești, uite ce poți face:

 Recunoaște-ți greșeala și fii transparent.

Primește sfaturi din toate părțile și repară ce s-a stricat.

Apoi, află care e morala situației și învață-i și pe alții să nu repete aceeași greșeală.

Și... practică mindulfulness (un anumit tip de atenție intenționată, necritică și orientată spre momentul prezent) Iar pentru că amintirile rămân cu noi pentru totdeauna și cum petrecem mult timp muncind, ar fi fain ca la fiecare loc de muncă să avem un sentiment de comunitate și că avem un sens pentru care lucrăm.   

Cu drag,

#poveșticusuflet


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Noutăți

21 de secrete ale antreprenorilor de succes - Brian Tracy

Succesul nu are legătură cu norocul, spune Brian Tracy în cartea  21 de secrete ale antreprenorilor de succes. Are legătură cu ce faci tu cu...