luni, 26 august 2019

Option B - Sheryl Sandberg, Adam M. Grant

Cu toții suferim pierderi: job, iubiri, relații, oameni dragi, etc. Întrebarea provocatoare nu este dacă vom trece prin astfel de situații, pentru că sunt inevitabile, întrebarea care necesită răspuns este cum facem față acestor evenimente care ne scot din ritm și ne dau viața peste cap.

Am citit cu atenție povestea lui Sheryl despre cum a reușit să treacă peste moartea soțului ei și să își redobândească liniștea și puterea de a-și crește cu bucurie mai departe copiii.
Ce ne sabotează procesul de vindecare? Credința că suntem de vină pentru ce ni se întâmplă, credința că un eveniment ne poate da peste cap toate aspectele vieții și credința că suferința în urma pierderii ne va apăsa pentru totdeauna.

Cum reușim să depășim o traumă și să nu ne mai lăsăm copleșiți pentru mult timp? Pentru Sheryl a funcționat să-și caute puterea interioară, să consolideze relațiile cu prietenii apropiați și să-și descopere scopul în viață. Atunci când suntem educați să căutam mai multe posibilități și ne dăm voie să fim fericiți chiar dacă am trecut printr-un eveniment dureros, spune Sheryl, viața merge mai departe.
În loc să așteptăm să fim fericiți pentru a ne bucura de lucrurile mărunte ar trebui să căutăm noi aceste lucruri mici care ne aduc fericire. Sper să te ajute.

Cu drag,
#poveșticusuflet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Noutăți

21 de secrete ale antreprenorilor de succes - Brian Tracy

Succesul nu are legătură cu norocul, spune Brian Tracy în cartea  21 de secrete ale antreprenorilor de succes. Are legătură cu ce faci tu cu...