joi, 19 septembrie 2019

Cum sa le vorbim copiilor astfel incat sa ne asculte - Adele Faber, Elaine Mazlish

Poate cea mai mare provocare în calitate de părinte este să-mi ajut copii să se descurce cu propriile sentimente.  Cu această nevoie în minte am pornit în căutarea unei lecturi care să aibă cât mai multe idei practice. Adele Faber si Elaine Mazlish au reușit în această carte să ofere foarte multe exemple despre acceptarea sentimentelor dar și despre cum putem limita anumite acțiuni. In cartea Cum sa le vorbim copiilor astfel incat sa ne asculte am găsit atât alternative la pedeapsă cât și modalități creative de atragere a cooperării. 

Păstrând respectul de ambele părți, poate cel mai util instrument de atragere a cooperării copiilor mei a fost să le scriu un bilet. În loc să purtăm discuții interminabile despre lucrurile care mă deranjau, copiii au avut ocazia să se gândească înainte să-mi răspundă- tot în scris. Autoarele recomand citirea cu răbdare a cărții și cu deschiderea către soluții creative. 
M-aș bucura să-mi spui ce soluții au funcționat în cazul tău.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Noutăți

21 de secrete ale antreprenorilor de succes - Brian Tracy

Succesul nu are legătură cu norocul, spune Brian Tracy în cartea  21 de secrete ale antreprenorilor de succes. Are legătură cu ce faci tu cu...