miercuri, 11 septembrie 2019

Cateva motive sa iubesti viata - Matt Haig

O formă gravă de depresie i-a dat peste cap lumea lui Matt. Până să citesc povestea lui, n-am știut că depresia este o boală care face din lucrurile banale, precum mersul pe stradă, ceva foarte intens.

Într-un loc familiar, mintea se concentrează doar pe sine însăși. Matt a reușit să depășească momentele dificile cu ajutorul celor dragi și alegând să se pună în situații care l-au scos din zona de confort. Fără să existe ceva nou care să atragă atenția, factorii de amenințare din interior sunt foarte puternici. Fiind forțat să se afle într-un spațiu material nou, inevitabil a ajuns să se concentreze puțin mai mult pe lumea din afara minții și mai puțin pe cea din interior.

Una dintre învățămintele sale care m-a ajutat pe mine să văd viața cu alți ochi este credința că nu pot schimba nimic din trecut. Asa ca iti spun:

Dragă prieten,

Încetinește ritmul și nu-ți face griji cu privire la lucrurile care, cel mai probabil, nu se vor întâmpla si nici pentru lucurile care nu pot fi schimbate.

Înțelege că gândurile sunt gânduri și ca tu ești observatorul minții tale, nu victima ei.

Nu esti singur! Povestește-i unui prieten ce simti sau cere ajutorul.

Cu drag,
#poveșticusuflet



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Noutăți

21 de secrete ale antreprenorilor de succes - Brian Tracy

Succesul nu are legătură cu norocul, spune Brian Tracy în cartea  21 de secrete ale antreprenorilor de succes. Are legătură cu ce faci tu cu...