vineri, 25 octombrie 2019

Drumul către libertate - Yeonmi Park

Îmi place să cunosc oameni extraordinari, cu tărie de caracter și de la care am ceva de învățat, fie și doar prin intermediul poveștilor. Așa am cunoscut-o pe Yeonmi Park. 
”Drumul către libertate” spune povestea unei fete care a plecat din Coreea de Nord, cu speranța de a o regăsi pe sora ei plecată cu ceva vreme înaintea ei, dar și cu speranța de a duce o viață mai bună, dincolo de granițele unei țări în care, în cartierele mărginașe,  curentul electric venea o dată la câteva luni.
”În vremurile bune, o familie avea la masă orez, kimchi, niște fasole și supă de alge. Însă toate acestea erau prea scumpe în vremurile de restriște.” Uneori nici nu mai mânca și adesea avea la masă doar un terci subțire de grâu sau de orz. Însă faptul că nu avea ce mânca nu este nici pe departe cel mai rău lucru ce se putea întâmpla în Coreea de Nord.
Yeonmi este una dintre eroinele pe care le admir. Nu cred că aș putea supraviețui încercărilor dureroase pe care Yeonmi le-a depășit de-a lungul anilor, însă curajul ei de a-și spunea povestea, face ca tot prin ce a trecut să nu fi fost în zadar. 
Dimpotrivă, lupta ei pentru libertate a inspirat o mulțime de femei, inclusiv pe mine, să îți asume riscuri.

Sper să te inspire și pe tine povestea lui Yeonmi.

cu drag,





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Noutăți

21 de secrete ale antreprenorilor de succes - Brian Tracy

Succesul nu are legătură cu norocul, spune Brian Tracy în cartea  21 de secrete ale antreprenorilor de succes. Are legătură cu ce faci tu cu...