marți, 11 iulie 2017

Curajul de a fi vulnerabil - Brene Brown


Când te-ai simțit ultima oară vulnerabil(ă)? Eu mă simt vulnerabilă chiar acum în timp ce tu citești aceste rânduri și îmi fac tot felul de gânduri. Cea mai mare teamă a mea, până să citesc cartea scrisă de Brene Brown, era să fiu respinsă, neapreciată și aspru criticată pentru ceea ce spun și fac.

De unde această teama? Pentru că în copilărie accentul se pune pe educația rațională mai mult decât pe educația emoțională, eu, la fel ca mulți oameni, am respins vulnerabilitatea, fiindcă o asociam cu stări negative precum frica, rușinea, suferința, tristețea și dezamăgirea. Toate acestea sunt emoții despre care nu vrem să discutăm, nici măcar atunci când ne afectează profund modul în care trăim, iubim sau muncim.

După zece ani de cercetare, Brene a ajuns la concluzia ca vulnerabilitatea este sălașul emoțiilor și al experiențelor la care râvnim si dacă vrem să înțelegem rostul existenței mai bine, să trăim mai profund, la nivel spiritual, singura cale prin care putem face acest lucru este să ne asumăm propria vulnerabilitate. După ce am citit aceasta carte am realizat la cat de multe lucruri am renunțat din teama de a nu fi apreciată, acceptată si cum am dezvoltat un întreg arsenal împotriva vulnerabilității mele.

Mi-as fi dorit sa citesc aceasta carte mai devreme. Nu știu daca voi fi vreodată pregătită sa-mi asum vulnerabilitatea, însă realizez ca atât victoria cat si înfrângerea îmi sunt necesare atunci când mă implic cu toata ființa mea in ceea ce fac… și parcă nu îmi mai este așa teamă.

Dacă și tu vrei să pornești într-o călătorie spre propria vulnerabilitate, găsești cartea pe site-ul editurii Curtea veche aici.
Iar dacă vrei să o răsfoiești, ai această posbilitate aici.

Cu drag,
#poveșticusuflet


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Noutăți

21 de secrete ale antreprenorilor de succes - Brian Tracy

Succesul nu are legătură cu norocul, spune Brian Tracy în cartea  21 de secrete ale antreprenorilor de succes. Are legătură cu ce faci tu cu...