vineri, 14 iulie 2017

Mama si sensul vietii- Irvin D. Yalom

Imagineaza-ti ca te trezesti pe patul de spital, sari din el, fugi in parcul unde iti petreceai duminicile in copilarie si te urci intr-un carusel, cand, dintr-odata, o vezi pe mama ta si strigi cu putere: “Mama! Cum ma descurc, mama? Cum ma descurc?”
Cartea Mama si sensul vietii  incepe cu un vis. Desi mama lui a murit de mai bine de zece ani, Yalom se intreaba de ce ii face inca semn cu mana mamei in vis. Nu a avut o relatie buna cu aceasta si ii era rusine cu ea in copilarie. Toata viata a incercat sa scape de trecut si de imaginea mamei asezata pe fotoliu, inconjurata de cartile lui, pana cand, se hotaraste intr-o zi, tot in vis, sa poarte un dialog sincer cu aceasta.
Mie Mama si sensul vietii mi-a oferit o viziune mai limpede si mai profunda asupra lumii iar recomandarea autorului de a ne rezolva lucrurile neterminate din trecut mi se pare un exercitiu cu adevarat transformator.

Nu este o simpla carte de dezvoltare personala ci una de transformare personala. 
Ce zici, ti-am trezit interesul? Astept sa-mi spui daca ti-a placut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Noutăți

21 de secrete ale antreprenorilor de succes - Brian Tracy

Succesul nu are legătură cu norocul, spune Brian Tracy în cartea  21 de secrete ale antreprenorilor de succes. Are legătură cu ce faci tu cu...