joi, 3 august 2017

Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman

Iubirea este o alegere.
După ce starea de ”îndrăgostire” ajunge la apogeu, ea începe să pălească și atunci te trezești în situația în care îi spui celuilalt că ”nu mai ești persoana de care m-am îndrăgostit”. Ți s-a întâmplat și ție?
Tentația este să crezi ca s-a sfârșit iubirea, însă, ea nici măcar nu a început și asta pentru că iubirea este o alegere, nu o întâmplare așa cum este de fapt starea de îndrăgostire.

Citind cartea lui Gary Chapman am ajuns să descopăr care este limbajul meu de iubire și să vad de ce gesturile mele de iubire nu aveau aceeasi valoare pentru celalalt. Iubeam si ne simteam iubiți diferit.

Pentru a transforma iubirea într-un act conștient, într-o alegere, te încurajez să descoperi care este limbajul tău de iubire și care este modalitatea prin care cel de langa tine se simte iubit. Doar astfel veți avea amândoi ”rezervorul” plin și să veți putea bucura împreuna de viața în doi.

P.S. Cele cinci limbaje primare ale iubirii descoperite de Gary sunt:

declarațiile
timpul
darurile
serviciile
contactul fizic.

Cu drag,
#povesticusuflet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Noutăți

21 de secrete ale antreprenorilor de succes - Brian Tracy

Succesul nu are legătură cu norocul, spune Brian Tracy în cartea  21 de secrete ale antreprenorilor de succes. Are legătură cu ce faci tu cu...